피드 구독

JAMK eli Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa 8500 opiskelijalle korkealaatuista opetusta, jonka halutaan vastaavan hyvin työmarkkinoiden tarpeeseen. 

On eduksi sekä opiskelijoille ja alueen työpaikoille, että tekijät ja tehtävät tekevät yhteistyötä. JAMKilla on hyvät suhteet paikallisiin yrityksiin ja organisaatioihin, ja JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijoista 86 % työllistyykin suoraan koulunpenkiltä. JAMKin ja sen henkilöstön mielestä on tärkeää kuunnella herkällä korvalla, millaisia osaajia tulevaisuudessa tarvitaan. Avoimeen lähdekoodiin pohjautuvat ratkaisut ovat nousussa.

Jyväskylässä on monia merkittäviä ICT-alan työllistäjiä, joista yksi suurimmista on Kela. Myös monet ohjelmisto- ja konsulttitalot ovat perustaneet viime vuosina uusia toimipisteitä Jyväskylään. Työllistymismahdollisuudet lisääntyvät, ja monet alueen yritykset ovat erittäin kiinnostuneita palkkaamaan Red Hat teknologian osaajia.

Miten vastata työnantajien tarpeisiin?

“Toteuttamiskelpoiset ideat lähtevät usein tarpeesta”, kertoo JAMKin tuntiopettaja Teemu Pölkki. Tällä kertaa lähdettiin vastaamaan Red Hatin teknologioita hyödyntävän Kelan tarpeisiin kasvattaa Red Hat OpenShift -konttialustan osaajien määrää. Olisiko Kelan mahdollista saada Red Hat OpenShift -ammattilaisia suoraan JAMKista? Kelan suunnalta osattiin jo vinkata Red Hat Academy-ohjelmasta.

JAMKin Teemu Pölkin Red Hat Academyn ohjelmaan mukaan pääseminen oli yksinkertainen prosessi. Red Hat Academyn tarjoama tuki sekä selkeät perehdytysohjeet tekivät ohjelmassa aloittamisen hyvin helpoksi. Oli myös alusta alkaen selvää, mitä JAMKilta odotettiin ja mitä korkeakoulu saa osallistuessaan ohjelmaan.  

Tulevaisuudessa on tarkoitus edistää yritysyhteistyötä ja muodostaa samanlaisia opintoputkia yhteistyöyritysten tarpeisiin. Tällaisiin opintoputkiin pyritään ottamaan mukaan viidestä kymmeneen tradenomi- ja insinööriopiskelijaa vuodessa. 

Ensimmäiset opiskelijat ovat suorittaneet Red Hat Academy ohjelman kurssit 

Kaksi JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelijaa, Sasu Salonen ja Mika Tonteri, valikoituivat motivaationsa perusteella suorittamaan Red Hat Academy -ohjelman opintokokonaisuutta. Heille räätälöitiin opintopolku, johon sisältyi Red Hat Academyn kurssien lisäksi lopputyö ja työharjoittelu Kelalla. 

Salonen ja Tonteri suunnittelevat lopputyönään REST-rajapinnoin toimivan sovelluksen Red Hat OpenShiftillä.

Projektissa Salonen vastaa front-endistä ja Tonteri back-endistä. Sovellus otetaan kokonaisuutena käyttöön Red Hat OpenShift-alustalla. Tavoitteena on, että molempien ura jatkuu Kelalla JAMK-opintojen jälkeen. 

Kun kysyimme opiskelijoilta heidän fiiliksiään opinnoista, nousi esille heti muutamia kiinnostavia aiheita ja teknisiä haasteita. Salonen kiinnostui Red Hat Academyn opintojen edetessä erityisesti Java EE:sta. Tonteri suoritti opinnoista järjestelmähallinnan osuuden ja koki DevOps-osaamisesta olevan jatkossa eniten hyötyä. Molemmilla opiskelijoilla oli haasteita joidenkin virtuaaliympäristöjen kanssa, mutta perehtymällä aiheeseen ongelmiin löytyi ratkaisut.

Mika Tonteri, Teemu Pölkki,  Sasu Salonen

Red Hat Academyyn pääset tutustumaan täällä

Kaikki blogikirjoitukset ruotsiksi/suomeksi/tanskaksi/norjaksi löydät täältä.


저자 소개

Leila Heijola is a Program Marketing Manager based in Finland.
Read full bio
UI_Icon-Red_Hat-Close-A-Black-RGB

채널별 검색

automation icon

오토메이션

기술, 팀, 인프라를 위한 IT 자동화 최신 동향

AI icon

인공지능

고객이 어디서나 AI 워크로드를 실행할 수 있도록 지원하는 플랫폼 업데이트

open hybrid cloud icon

오픈 하이브리드 클라우드

하이브리드 클라우드로 더욱 유연한 미래를 구축하는 방법을 알아보세요

security icon

보안

환경과 기술 전반에 걸쳐 리스크를 감소하는 방법에 대한 최신 정보

edge icon

엣지 컴퓨팅

엣지에서의 운영을 단순화하는 플랫폼 업데이트

Infrastructure icon

인프라

세계적으로 인정받은 기업용 Linux 플랫폼에 대한 최신 정보

application development icon

애플리케이션

복잡한 애플리케이션에 대한 솔루션 더 보기

Original series icon

오리지널 쇼

엔터프라이즈 기술 분야의 제작자와 리더가 전하는 흥미로운 스토리